JANGAN KLIK !

Friday, December 28, 2012

6
Komen
TUTORIAL : GAMBAR MENBESAR BILA MOUSE SENTUH

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤


Assalamualaikum ,




*comel tak muka saya #_# *






Ya adik-adik hari ni kita bertemu lagi dengan tutorial yang semua orang dah tahu. Tutorial yang pakcik nak ajar hari ni adalah GAMBAR MEMBERSAR BILA MOUSE SENTUH . Tutorial ini sangat mudah, sedangkan nenek pakcik pun praktikkan tutorial ini  =.='




Okay sediakan pen dan kertas kalau korang duduk kat alam ghaib. Kalau korang duduk kat alam maya macam pakcik ni haa just copy je entry ni. *pakcik kuat merepek T_T*




Dengan tidak membuang masa, pakcik pun mulakan tutorial.





LANGKAH 1 :   Log in Blogger.com > Dashboard > Design > Edit HTML

LANGKAH 2 :  Jangan lupa klik 'expend'

LANGKAH 3 :  Tekan Ctrl F serentak & cari kod ini :



<head> 


LANGKAH 4 :  Copy kod kat bawah ni , kemudian paste di bawah kod kat 'LANGKAH 3' tu .


  <style>
.post img:hover {
-o-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transform: scale(1.2);
-o-transform: scale(1.2);
-webkit-transform: scale(1.2); }
</style>





LANGKAH 5 :  SAVE !

LANGLAH 6 :  SIAP ! & gambar anda dah boleh besar kecik besar kecik ZZZZzzzzz .






p/s : harap-harap murid-murid dapat ikut pembelajaran hari ini ^.^








Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Wednesday, December 26, 2012

2
Komen
#December Coming hoiii !

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤



Assalamualaikum


Hai Hai Hai December ! hai pembaca setia blog yang tetap setia menatap entri-entry dalam blog aku ni yang dah busukkk HAHAHAK . Gila bapak lama aku tak update blog aku, tapi apa aku kesah kan. *ayat cliche gila* .




Perasan tak ? Korang perasan tak bila aku update status je, i mean update blog (malas nak delate typing error) mesti ade ayat sadis aku lama tak update blog kan. menguap doplohnam kali nak baca kan, bosan kan blog pakcik.




Okaylah , kita semua sedia maklum kan sekarang kita dalam bulan December kan. It's the end of the world YEAR ! sapa la yang sibuk cakap kiamat 21.12.12 tu haaa. Aku pulas pusat korang macam Cikgu Jasmin Janan, cikgu matematik kesayangan aku time sekolah SMT Leboh Cator merangkap Guru Matematik Terbaik Negeri Perak (kalau tak salah) tu buat kat pusat aku time aku dapat markah rendah dalam ujian percubaan seterusnya dapat A1 masa SPM ! huhhh . SILA-BACA-DALAM-SATU-NAFAS




Haaaa memandangkan ni bulan December, aku pun nak buat summary untuk  BLOG JIMMY JIMMBOO nihhh *kemmain*



enjoiiiissssssss









yeheyyyyy bulan ni aku dah dapat genapkan visitors blog aku. Akhirnya cecah gak angka 40,000 ni walaupun, walaupun aku-jarang-update. Susah gila kan nak tengok aku update blog hahahak. Bagi aku, okay lah ni hurmm kalau blog famous amos tu setakat 40,000 ni visitor untuk sehari je apa kan. hebat betul . Memandang kan blog aku ni blog picisan je, dapat sehari 100 visitors tu pun dah cukup happy dah tu ^.^







okay gambar atas ni pulak statistik. haa kemmain ayat . Ini pageview entry-entry aku yang telah selamat di-publish dan di-view oleh pembaca-pembaca blog aku sampai hari ni Selasa, 26.12.12 :)





YANG PENTING ! Top entry aku tu adalah hasil nukilan aku sendiri errrr krikkk kriiikkk , ermm sebenarnya tak adalah nukilan aku sangat pun. Aku pun godam buku resepi ibu aku. Ni resepi rahsia tahu tak. Tapi untuk pembaca blog aku, aku sanggguuup ye sanggup bocorkan *tetiba* okay kalau nak baca entry tu boleh klik kat SINI






tudiahhh aku siap letak link skalik untuk memudahkan korang masuk kat entry aku ni haaa. tak ada la nanti korang terkial-kial mencarik mana popular post blog aku *matilah riak* . okay cepat terima kasih kat aku ;;)
hehehhee












okay bye


p/s: aku nak makan jap, lepas ni aku update lain ye makcik . muahahahaa










Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Friday, December 7, 2012

0
Komen
#Yeayy Yeayyy *lompat bulan*

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤



Assalamualaikum



okay agak terencat jugak la tajuk aku tu. Kali ni aku tak nak lari dari tajuk dah macam entry entry aku yang lepas. Tajuk lain, tapi entry nun jauh ke selat tebrau *feeling masuk Singapore naik bas (T_T) *




Look, aku dah terposong. Cepat sesiapa tolong tunjukkan aku jalan yang lurus (T_T) *betulkan popiah dari Mekah made in Medan*




okay Taraaaaa ! kagum tak tengok Header baru aku . Okay , cer tengok kat bawah ni, Kat bawah ni header lama aku .


Zassssssssssss .




okay ni header lama aku. 




KOMEN AKU :   


1.Muka aku agak hina di situ.
2. Bibir aku macam besar boleh buat alas kaki dah,
3. Ponggong aku besarr macam Kim Dardisiann *aku tau ejaan aku salah*
4. FAILED.
5. Ku sangkakan ini lah Header yang paling ohsem yang penah aku reka. puihhhhhh








atotototoo ni Header baru akuuu *mengalir air mata*





KOMEN AKU :  


1. Cantik dan kacak plus maskulin sangat .
2. Sungguh eksklusif sangat se-eksklusif aku .puihhhh
3. kombinasi warna yang agak sejuk mata memandang.
4. Designer ni harus DI KETENGAHKAN !





matilah aku kalau komen-komen tu juri Vokal Bukan Sekadar Rupa yang komen. Mau berpusing-pusing telinga aku dengar tohmahan demi tohmahan yang di lemparkan . sobs sobs . Yeah , macam yang semua blogger akan buat. Header ni bukan la sesuatu yang kekal se-kekal 'lemak dengan perut' . faham tak maksud aku ? Susah la cakap dengan orang yang tak menjiwai bahasa ibunda ni. okay lah bye lah *tutup suis laptop*



p/s : terus download Header baru buat wallpaper henpon .zzzzZzzzZZZZ








#next entry#







Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤