JANGAN KLIK !

Sunday, December 25, 2011

17
Komen
TUTORIAL CARA LETAK TOP COMMENTOR KAT BLOG

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Salam 1Malaysia adik adik ku ..




hari ni , abang nak jadi cikgu ye adik adik sekelian
abang nak buat tutorial sikit .
marilah bersama Abang dalam . . .




#kelas malam Bersama Jimmy Jimmboo 


huuuuuuu ...


senang saje . mula mula




1. Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript




2. Adik-adik Copy kod di bawah ni ye :



<!-- Top Commentators Cloud Start
(c) 2010 Blogger Sentral. Original code by http://www.bloggersentral.com/. Please do not remove this credit and the &#8220;Get this commentators widget&#8221; link at the bottom of the code.-->
<div style="text-align:justify;line-height:1.2;">
<script type="text/javascript">
function cCloud(feed) {
max = 0;
min = 10000;
//finding highest and lowest count
for (i=0;i<feed.count;i++)
{
ccCount = feed.value.items[i].commentcount * 1;
if (ccCount > max)
{
 max = ccCount;
}
if (ccCount < min)
{
 min = ccCount;
}
}
ccCountD = "";
display = "";
for (j=0;j<feed.count;j++)
{
ccdiff = feed.value.items[j].commentcount - min;
ccFontsize = 80 + (ccdiff * 100) / (max - min) + "%";
ccUrl = "'" + feed.value.items[j].authorurl + "'";
ccCountD = "(" + feed.value.items[j].commentcount + ")";//comment count
ccName = feed.value.items[j].title + ccCountD;
ccLName = "<a style='font-size:" + ccFontsize + "' href=" + ccUrl + " target='_blank'>" + ccName + "</a>";//clickable commentator name
display = display + ccLName + " ";
}
document.write(display);
}
</script>
 <script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?
 YourBlogUrl=http://www.cakapgunajari.blogspot.com/ &Exclusions=Blog Jimmy Jimmboo &ShowHowMany=10
 &Order=frequency
 &_callback=cCloud
 &_id=cfa196644e1d6159c9183548c4b5e2f5
 &_render=json"
type="text/javascript"></script>
</div>
<!-- Top Commentators Cloud End -->






3. Paste di ruangan Html/JavaScript itu dengan segera

4. Adik-adik dikehendaki menukar warna biru yang tersedia ada di situ dengan url blog
    and nama blog adik-adik sendiri ye ;)

5. Lepas tukar , adik-adik boleh lah save dengan rasa penuh gilang gemilang -,-

kbye  , tuto tamat



Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

0
Komen
TUTORIAL LINK PELANGI BILA CURSUR SENTUH

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
SALAM SATU MALAYSIA .
#kelas malam bersama JIMMY JIMMBOO .. wuuuu




okay , tengok tajuk pun dah tak konfiden dah . 




TUTORIAL LINK PELANGI BILA CURSUR SENTUH ???
*betul ke eja cursur tu ? belasah je .. hihi ..






hari ni aku berbaik hati nak share tutorial okayy . 
*sila tepuk tangan sebab aku sanggup buat tutorial berbanding study untuk test mendatang -,-

 H E B A T


sokay lah , kita teruskan tutorial kita malam ni ye .

mula-mula 



1. Dashboard > Design > Add Gadget > Html


2. Then , korunk copy and paste kod dekat bawah nih k ?


 <script src="http://fwzynn.googlepages.com/rainbow.user.js" type="text/javascript">/*********************************************** * Script edited by Ynn at http://fwzynn.blogspot.com/* Please keep this notice intact***********************************************/ </script>


3. Then , save !



4. Check ,  jadi ke tak ?  




P/S : kalo jadik , klik la LIKE ;)


Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

0
Komen
UMAT ISLAM HARAM UCAP MERRY CHRISTMAS ? *betul ke , betul ke ?

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
HOHOHOHO ...



Happy Sunday kawan kawan ..
Hari ni 25 disember , 
so secara tidak langsung hari ni Hari Natal la kan ..
okay , Selamat Hari Natal kepada semua readers yang beragama Kristian ye ;)


tahun ni dah ade hukum baru . 
tak tau la baru ade ke atau aku yang jahil tak tau agama ..
*T.T*
jahil nya aku ..






# HARAM bagi seseorang umat Islam untuk ucap Merry Christmas..ini kerana ia bermaksud Sejahtera Keatas Tuhan Jesus (NAUZUBILAH) 








P/S : sesiapa yang arif tolong betulkan aku kalau aku silap =[









Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Saturday, December 24, 2011

0
Komen
Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani mengumumkan akan bernikah pada 23 Februari 2012 di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya dan bersanding pada 26 Februari 2012 di PICC

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani mengumumkan akan bernikah pada 23 Februari 2012 di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya dan bersanding pada 26 Februari 2012 di PICC






p/s : tahniah ;)





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Thursday, December 15, 2011

0
Komen
LIRIK LAGU OMBAK RINDU

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
YEAHH MY ADDICTION 








sekarang ni balik kelas , masuk bilik , kunci pintu , tukar baju , baring atas katil ,




terus bukak lagu ni . lepas tu feeling ....


ni la kerja aku -,- 


"Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku ......"

hurmm sedihnya rangkap lirik yang Adira nyanyi ni :'(

pastu Hafiz lak nyanyi ...


"Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku"



okay lah , ade jugak yang tak tau lagu ape ni eh . sedih sangat aku dengar . okay ,ni OST filem Ombak Rindu . 

layan la video kat bawah ni okayyy ;)





Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira
Adira :Tuhan tolong lembutkan hati diaUntuk terima ku seadanyaKerna ku tak sanggupKerna ku tak mampuHidup tanpa dia di sisi ku
Hafiz :Tuhan aku tahu banyak dosa kuHanya ingat Kamu kala duka kuNamun hanya Kamu yang mampu membukaPintu hatinya untuk cintaku
Adira :Malam kau bawalah rindukuUntuk dirinya yang jauh dari kuAgar dia tidak kesepianSelalu rasa ada cinta agung
Hafiz :Hujan bawa air mata kuYang mengalir membasuh luka kuAgar dia tahu ku terseksaTanpa cinta dia di hatiku
Hafiz & Adira :Hanya mampu terserahMoga cahaya di penanti
Hafiz:Tuhan tolong lembutkan hati diaUntuk terima ku seadanya
Adira:Kerna ku tak sanggupKerna ku tak mampuHidup tanpa dia di sisi ku




P/S : SEDIH SANGAT LAGU NI ...







Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Tuesday, December 6, 2011

1
Komen
Ombak Rindu yang mula ditayangkan di pawagam sejak 1 Disember lalu, mengumpul RM4 juta dalam tempoh empat hari tayangan.

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Ombak Rindu yang mula ditayangkan di pawagam sejak 1 Disember lalu, mengumpul RM4 juta dalam tempoh empat hari tayangan.Ini menyebabkan pengarahnya Osman Ali mampu tersenyum lebar.Dimana selama ini, filem arahannya gagal mendapatkan kutipan yang menggalakkan. Filem Anak Halal yang menerima banyak pencalonan di FFM21 hanya mecatat kutipan keseluruhan RM2 juta, Puaka Tebing Biru hanya RM1.1 juta dan Cun! RM1.2 juta.Tahniah diucapkan kepada pengarahnya yang pernah memenangi Cerita Asal Terbaik di Festival Filem Malaysia 21 (FFM21) menerusi filem Anak Halal.



P/S : nak tengokkk ;)



Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

0
Komen
waaaaa CANT WAIT LAHH ! AIR-ASIA BUAT PROMOTIONN ! 8 DECEMBER NI TUNGGUUU *lompatlompat bintang*

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
ASSALAMUALAIKUMM readerrrss :D






*ini bukan iklan berbayar AIR-ASIA -..-











okay , tak tahu nape sejak dapat tahu cuti mid sem ni bulan Desember ni rasa macam nak g  jalan jalan jauh sikit lah . alang alang AIR-ASIA tu dah buat promotion . i mean NAK buat promotion (eksaited) , aku pun nak TERBANG dengan AIRASIA ! 




okayy, stay tuned *_*




P/S : nampak macam seploh hinggit je kan angka tu ? aku nak g America la cam tu dengan RM10 . byebye Malaysia . muahh 





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Wednesday, November 16, 2011

0
Komen
#1 WORDLESS WEDNESDAY : KUCING RAMBUT PALSU PARSI

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Sunday, November 13, 2011

1
Komen
BAIKNYA TUHAN KITA ❤❤❤

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
ASSALAMUALAIKUMMMM


❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤ 






P/S: renung-renungkan & selamat beramal ❤❤❤



Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Thursday, November 10, 2011

0
Komen
KAWASAKI KSR 110 ! IM IN LOVE WITH YOU !!

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Wehh wehhh , 

assalamualaikumm ...






lama kan kita tak update blog , hari ni kita nak tunjukkan kat kamu kegilaan kita sekarang !
gila smart moto ni . ABAH-ANGAH-NAK-SATU-KSR 110 -NI !








hohohooo... kalau abah aku tak bagi , mintak mintak ade la sugarmummy yang terbaca blog aku ni .








kepada sugarmummy , ''ermm hye awak , saya sekarang minat sangat kat moto ni , sudi sudi la belanja saya ye . saya nak warna putih ''. ngeeee  =D










ape yang boleh aku cakap . MOTOR NI HEBAT . sebab ape ? sebab sebelum ni aku minat kereta . aku GILA KERETA. tapi lepas tengok moto ni . duhh !! JATUH CINTA <3 











>FUYYOOOO FUYYOOOO<



>YANG NI SELEKEH PULAK AKU TENGOK<
>NEXT<



>HAA .. YANG NI SMART , SE ADE SEAT LAGI KAT BELAKANG<



>WAAAA... BANYAK NYA , APE SALAHNYA BAGI AKU 2 BIJIK *..*<





>KUNING PUN MENGANCAM TAPI KENAPA KUNING ?<



>COMEL LA AWAK NI . NAK BELI AWAK RM1 BOLEH ?<




>TESERLAH AWAK NI TECIK . ALAHAII ;) <




>FUYYOOO GANAS GAK AWAK NI KAN . BOLEH TERANGKAT TERANGKAT . hehe<





AND AND AND GAMBAR YANG PALING AKU SUKAA JATU KEPADA ....



JENG

JENG 

JENGGG

JENGGGGG

JENGGGGGGGG

JENGGGGGGGGGGGG

JENGGGGGGGGGGGGGGG

JENGGGGGGGGGGG

JENGGGGGGGG

JENGGGGG

JENGGG

JENG

JEN

JE

J


MOTIF SANGAT NAK JENG JENG JENG JENG KAN ...


mesti la kene jeng jeng jeng . ni rahsia aku . kegemaran aku . blueekkk ;P



































JENGGGGGGGGGGGGGGGG !!!!
TU DIA ! DAH SAMPAI DAH RUMAH AKU ! #IMIGINASI TERLAMPAU





P/S : Im so in love with you KAWASAKI KSR 110 , awak jantan ke betina ? kbye





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Thursday, November 3, 2011

3
Komen
Final Examination Results for Semester 1 2011/2012 will be sent through email to all students on 4th November 2011. The Final Examination Result can also be accessed beginning 9.00 am, 4th November 2011.

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Announcement:
*Final Examination Results for Semester 1 2011/2012 will be sent through email to all students on 4th November 2011. The Final Examination Result can also be accessed beginning 9.00 am, 4th November 2011.
*Do you want to see your Examination Result for current semester (Sem 1 2011/2012) now?
 
   
   
*Registration courses for Supplementary Examination - Semester 1 2011/2012 will be OPENED on 4th November 2011 until 10th November 2011(applicable for DIPLOMA student only). Please login and click "Course Registration for Supplementary Examination" menu to apply.

p/s : berdebardebar nak gugur dah jantung ni ;(
Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Friday, October 21, 2011

1
Komen
Pasangan Tangkap Khalwat Sudah Bernikah ?

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Assalamualaikum ,

waaa ... kemain kan tajuk entry aku ?
berani betul..
tapi benda betul kan ...



dorang memang dah kena tangkap basah kan
tahniah la ye kepada pak cik norman and kak memey .
kahwin sampai 12 juta ye . 


sorry la baru la rasa nak update blog untuk sekian lama 
hihi
malas gila nak on lappy ni .
adik aku je yang guna 
beserta dengan kakak aku ..


aku sempat curik gambar dorang kawin tau .
haaa... jangan ingat aku tak ade k
aku amek gambar curik ni ...
kat sini


best kot Norman Hakim ni , ramai yang sponser majdis dia ni . tengok je la sampai 12 Juta kott... siap gaun Puan Memey Suhaiza ni buat pameran kat Muzeum negara weyy ...  mampu ke ..

aku pun kalau sempat nak jugak la tengok 26 November ni sampai lah 31 December 2011
aku boleh ajak ibu aku skali , nak buat contoh baju ...
untuk bakal bini aku nanti ... muahaha ...
beat best best ...
boleh aku bagi bakal bini aku pakai ...

nak tengok ke baju RM 300 00 yang memey pakai tu ? 
scrool down peeps ...















ps :  lepas ni ramai la artis yang wakilkan diri nak kena tangkap basah ye dak . boleh la dapat sponser berjuta juta . bangga mak kat felda nun . okay bye . Assalamualaikum ..
 :D

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Monday, September 19, 2011

4
Komen
AKU ADA CUP CAKE COMEL COMEL , KAU ADA ? :') wuuuuu

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
ASSALAMUALAIKUMM PEEPSSS .... :D

wuuuu..... aku baru je lepas keterujaan sebab baru dapat cupcake untuk hari jadi aku 16 September lepas **perluu ke ?? perluu ke bagi tau tarikh . KEJAMM

okayy , mesti korang tak sabar sabarr kan nak tengok cam mane kek tu kann ... sayang wooo nak makannn ...

tadi aku dengan ibu tengok je cupcake tu . kehkehkeh ...

gambarr gambar kat bawah ni fresh fresh lagi ni . baru je tangkap .. yeayyyy !

layannn sampai meleleh gambar di bawah ni okayyy ..... wuuuuu
(sorry gambar tak clear , maklum lah aku tak pakai DSLR )





alahaiii , comelnya cake ELMO ni  =D



tengok mata cupcake yang first tu JULING . lalalalaaaa...









cupcake yang no 3 dari kiri yang atasss skali tu hidung cam ZIZAN RAJA LAWAK punn ade meyhh ...







hidung elmo ni ade yang macam lucah sikit =P






ade kereta ....
elmo tu ade bulu bulu tau , aku tak tau la cam mane orang ni buat .. ngeh ngeh ngeh






alaaaaa tomei tomei






JIMMY JIMMBOO'S punya !! *menjerit seperti kanak kanak 20 tahun =P







thanksss a lot kepada yang bagi aku kek ni =)
huhu ...
best best best 
sayangg woo nak makan untuk minum petang ni 

tak sabar nak tunggu abah ngan kakak balik keje ..
nak show off =P






okay , gambar last ni tak boleh makan ye sayang ;)


P/S : bila tengok balik kek ni teringat pulak aku dah tua . aku dah 20 dah pun . hehe . 
22 ni aku dah start final . glupp glupp . hari ni dah 19 september dah . lagi berapa hari sahaja lagi .. wish me luck okay . doa doa kan saya dapat pointer 3 and above okay . AMINN 





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Friday, September 16, 2011

0
Komen
BERDUA BERSATU BY FORTEEN . SELAMAT HARI MALAYSIA & SELAMAT HARI RAYA KE-17 & SELAMAT HARI MERDEKA &&& SELAMAT HARI LAHIR KEPADA JIMMY JIMMBOO

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
 Asslamamualaikumm , hyee bloggersss semuaaa...


rinduu eh dekat Jimmboo ?? ohh by the way , today is 16 September right ?


SELAMAT HARI MALAYSIA & SELAMAT HARI RAYA KE-17 & SELAMAT HARI MERDEKA &&& SELAMAT HARI LAHIR KEPADA JIMMY JIMMBOO AKA aku . ahaha .. 


yeahh hari ni birthday aku lahh . im reached it ! im TWENTY NOW . no more teen . im TWENTY NOW . motiff la pulak kann nak ulan ulang kann .. erkk ..


tak ade ape pun nak tulis . saje nak update bloggie ni nak bagi tau kat dunia blog tentang birthday akuu .. lalala ...


thankss a lot pada by friend yang belanja aku ayam KFC Hot & Spicy and Colonel Burger . I LOVE IT ! <3
**specifik betul aku ni =,=


ohh lupa . aku nak tunjuk video and lyrics dari kumpulan Forteen nih . best la lirik lagu mereka mereka ini . layan lahh lagu group ni kat bawah . kalau nak mengiringi lagu ni boleh jugak la korang nyanyi ikut lirik kat bawah ni jugak . wuuuuu.... aku dah doploh . uuuuuuuu






Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu
Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu
Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu
Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna kumampu
Kita berdua bersatu



Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Thursday, August 18, 2011

8
Komen
CIK EPAL GONJENG JENG JENG YANG RETISS TU DATANG BLOG AKU

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Assalamualaikumm semua peminat peminat i . omakkau! terkejut sampuk aku bile aku bukak dashboard usha usha kat comment tab aku tengok ada CIK EPAL komen blog aku yaww ...


 actually dah lama dah cik epal datang blog aku . saje nak peram rahsia ni diam diam .


siapa cik epal ? hish hish hish , blogger mantop ni wehh datang blog aku . Folower beribu riban . Jap jap nak tunjuk bukti .







perghh . sama sama Cik Epal , sama sama








retiss tak retiss la kan cik epal ni sampai folower 15,555 . memang la lawa angka tu . haihh . masa aku nak buat review blog cik epal ni jugak la folower dia lawa cenggini kan . okay stop .








sekarang aku nak tunjuk bukti cik epal pernah jejakkan jari kat blog aku . haa , cik epal pun pernah okay menjajah blog aku . CIK EPAL siap cakapgunajari pulak tu kat komen aku . tak caye ? tengok SINI SAYANG . jap jap bagi yang rabun ayam aku dah siap pint screen . biasalah over .












hai cik epal , saya encik ulat . gigit awak boleh ?








perghh perghh perghh .. tak percayakan kan kan ?? haa siap borak borak lagi tu . cik epal siap bagi tau lagi yang dia makan nasik sama macam aku . haaa .. dekat kaurang ade CIK EPAL bagi tau ? nan adoo .. kat aku je . janji kita serupa kan . MAKAN NASIK . =.=








Masalahnya sekarang , time cik epal dok komen aku punya entry tu aku tengah dok ashik(apesal spelling ashik ni pelik semacam je . suppose to be ASHIK ASHIK BUNDA PULANG) la gelabah g terjah menerjah entry CIK EPAL GONJENG JENG JENG yang lama lama . Lawok la entry awak cik epal . awak cerita sedih pun rasa macam nak gelak terguling guling atas laptop .Cik Epal Cik Epal , macam pelik je , i tengah baca entry u , u pulak baca entry i . u tau ke i ada kat blog you ? bukan satu komen tau , dua komen lagi tuuu.. wa cakap luuu... **poyo poyo



  


lagi satu cik epal komen time aku masuk Blog Baru Pilihan Popular (konon je la fofuler) . siap cakap Good Luck lagi . jangan risau aku dah print screen dah untuk korang . sabau sabau .

















julung julung kali blogger famous menjajah blog aku tau , sampai dua kali ni . 




malangnya aku tak berapa nak luck laa .. sampai stage ke-2 je pastu rank aku jatuh . tak ade orang undi aku .*undi keluar ramai la kot*









p/s : tengkiu cik epal sebab sudi luangkan masa dan tenaga jari awak untuk menjajah blog saya yang agak popular la kan . toce toce . eh jap , nak tanya ape rahsia blog awak jadi macam ni ?












ohoiii ... tak ada lagi ramai ke yang baca blog budak gonjeng ni . 252 orang tu weyy .



blog aku nak ada 2 orang baca pun payah . okay bye *malu








cik epal senyum senyum la selalu ye bila menjajah lagi blog saya ni okay . suka tengok cik epal senyum nampak GIGI dan GUSI . 



tak percaya ?



*sorry cik epal i tercurik gambar u



u potong lah tangan i *







ehsan google *okay tipu sebenarnya .










PSS : entry ni dah lama dah taip tapi segan megan nak publish . takut ramai yang jeyless . muahaha .
Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤