JANGAN KLIK !

Thursday, May 30, 2013

2
Komen
(Gambar) #Kereta-kereta yang aku minat (Part 1)

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Assalamualaikumm


Ahaks, setelah berhempas memulas aku fikir nak update ape, akhirnya dapat pun idea longkang hakhakhak. Okay la jugak kan daripada tak ada apa nak di-update kan. Lagipun bukannya tulisan aku ni berbayar pun. Okay over -,,-


As you know, aku ni gila sangat dengan kereta. Benda paling best dalam hidup aku ni adalah bila pulang ke kampung halaman. Bukan sebab nak belik kampung. Tapi cuba bayangkan rumah aku kat Ipoh, travel sampai ke Temerloh, Pahang melalui Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) tu berapa banyak kereta yang awesome yang boleh aku suai kenal. OH-SEMEMANGNYA-AKU-PERAMAH-DENGAN-KERETA. Tak kira lagi time nak mendaki Genting Highland (kampung aku kena panjat Genting dulu) tu memang bersepah la orang nak test kereta mereka, tak lupa jugak aku dapat la tengok kereta 'spyshot' . Kereta 'spyshot' ni macam kereta yang belum launching. Dorang akan cuba atau pun test-drive atau lebih kurang macam test-power kereta tu la. Dorang akan tampal-tampal kereta tu dengan stiker hitam supaya orang tak tahu kereta apekah itu. Selalunya la kan, kereta spyshot ni dorang test power kat Genting.



Okay habis dah pasal mukadimah yang tak bersangkut-paut .





Sekarang jom tengok kereta kegemaran aku, hikhik


Sebenarnya ada banyak. tapi cer tengok tajuk aku tu ade part 1 kan ? haa. maksudnya ada lagi part 2, 3, 4, 5 dan seterusnya. Harap peminat saya tak muntah. ahahaha. Okay kali ni aku tunjuk 5 top kereta yang aku minat la ye. Minat tak maksud nak beli. Tapi kalau ade duit memanglah aku nak beli. *oh-heavennya-kalau-dapat-beli*


1. Mazda RX-8 (1300cc)

2. Audi R-8 (4200cc)

3. Chevrolet Cruise (1800cc)

4. Kia Optima K5 (2000cc)

5. Nissan GTR (3800cc





*30 minit kemudian*
Okay disebabkan tak cukup masa aku akan update lagi untuk Part 2 pulak. Hari ni aku sertakan hambar Mazda X-8 je okay ? huhu. okay byeeeeee ZZzzzz






tengok tu sport-rim ni mengancam perghhh








sebenarnya ramai yang tak tahu kereta ni ade 4 pintu. Yes, inilah uniknya kereta ni dimana pintu belakang dia boleh dibuka dari depan.





PS : terpaksa rushing sikit sebab nak pergi kenduri ni. ahaks. kita jadi pengapit *over*

PS : entry sebelumnya pasal kereta : #(GAMBAR) 7 Kereta Mewah Idaman Kalbu & #Bila Pelajar Saudi Dah Kaya Sangat . kbye





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Sunday, April 21, 2013

0
Komen
#KIYOMI , GWIYOMI OR WHAT SO EVER

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Assalamualaikum,





Oh hye wonderbears, perasan tak? sejak dua menjak ni dah jadi trend kan video Kiyomi or Gwiyomi or what so ever lah *trus letak sebagai tajuk*


haa kemain ramai berlumba-lumba nak buat video cover (cover??) i mean parody or gwiyomi/kiyomi ni. Serious ade yang kelakar nak mampus tak ingat, ade yang EH-AWKWARD-NYA, ade yang comel lote, ade yang seram dan sebagainya.




aku suka video yang pelik-pelik. Jadik aku nak share video yang seram yang akan membuatkan kaum wanita terasa bagai dirogol. Bukan aku yang cakap tapi ade orang yang tengok video ni yang cakap ahaks.












ngerikan baca komen dorang. bwt, yang tukang buat video ni memang terbaik, sebelum aku aku ade jugak la usha video dia memang awesome seyhhh. mesti anda dirumah mahupun di CyberCafe ataupun di luar negara sudah terlompat-lompat di skrin monitor tu kan ahaks. okay video ade kat bawah ni, enjoiessssssss :D




















JJ : *koma doplohnam minggu* 








Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Friday, April 19, 2013

0
Komen
#Mengapa orang masih ke blog saya

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Assalamualaikum


Oh hello ebelibadiess , aku nak terharu sikit boleh tak. since aku dah lama tak update blog, bukan setakat lama tak update. Nak log-in blogger.com pun tak ade. Ye lah kan, mana nak kejar assigment yang berderet, quiz yang memanjang, menghadiri kuliah, test test test yang tak berkesudahan. and and and yang paling penting MANA NAK DAPAT LINE INTERNET HOI !




Tu je sebenarnya motif aku tak update blog ni. Serious talking man ape yang ade kat blog aku ni ? orang bukan carik pun blog aku ni hewhewhew. *sedih-mak-nak*



tapikan, tadikan, saya kan, bukak la blogger.com kita. dah siap-siap log-in kan selalunya perkara pertama yang kita buat ialah klik kat button S-T-A-T-S tu ahaks.



terkejut pakcik bila pakcik tengok ade je orang masuk blog pakcik ni alhamdulillah. Pakcik bajet dalam 20-30 je visitors tapi rupanya sangkaan pakcik melecet :')





*****TARAA*****















Cer tengok pageview semalam, 82 pageview. Yelah yelah aku tau lah sikit, tapi bagi aku memang ternganga jugak la . First sekali yang keluar dari otak aku ni. EH APE PASAL DORANG NI BUKAK BLOG AKU ,    CARIK APE DORANG KAT BLOG AKU NI, SESAT KE APE, *bermonolog aku sendirian di atas kerusi kayu*




Yelah aku pun dah lama tak update blog sorry sangat-sangat, me kinda busy lately *sumpah geli nak cakap aku busy* busy taik kucing. Nak cakap busy menelaah pelajaran tak jugak, nak cakap busy dengan aktiviti luar pun tak jugak. Tak tahu ape yang aku busy-kan selama ni *bermonolog untuk ke 150 juta kali-nya*









JJ : rajin-rajinlah masuk blog saya ni, jangan risau la earning nuffnang saya tak naik pun. Nuffnang kedekut taik hidung masin. *aku syak musuh aku la yang duk masuk blog aku ni* dengki lettewwwww .kbye mwahhhh








Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Saturday, February 9, 2013

1
Komen
# VIDEO SHILA AMZAH MENANGIS (4 GAMBAR)

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
 
 
 
 
 
Assalamualaikum,
 
 
 
 
 
Lepas lunch tadi aku bukak la youtube.com kan. Bosan gila duduk kat office ni jadi cara terbaik layan video lawak ke video yang pelik-pelik untuk me-release-kan amarah aku terhadap kebosanan ini.
 
 
 
 
 
 
Bukak-bukak youtube, tup-tup keluar gambar Shila Amzah pakai tudung putih ala-ala orang nak bertunang ext ext.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
*haa macam ni la lebih kurang gambaran youtube tu.*
 
 
 
 
 
 
Kalau nak tau cerita yang lebih lanjut boleh terus layari laman sesawang www.youtube .com , tu pun kalau korang nak cari sendiri lah kan.
 
 
Kalau korang malas, jangan risau la sebab kat bawah sekali entry aku ni ada aku letak sekali video tu. Aku taktau nak cakap ape pasal video ni. Sebab kat office ni tak ade speaker tau. Jadi ape yang aku nampak Shila Amzah menangis sambil membisu lalu memetik gitar.
 
 
 
 
 
 
 

#1
 
 
 
 
 

#2
 
 
 
 
 
 
 

#3
 
 
 
 
 
 
 

#4
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
JJ : Mesti kompius kan kat tajuk entry aku ni, blog ni nak tunjuk gambar ke video. Nahhh dua dua aku bagi. hakhakhak. btw, video ni baru lagi tau. Kira aku ni insan terpilih gak la . Okay bye. Assalamualaikum.
 
 
JJ II : Dia nangis sebab ape weyy ? Pakcik ND Lala tak restu eh ? okay okayyy
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Friday, February 1, 2013

3
Komen
#BOUCER BUKU 1MALAYSIA UITM

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤





Assalamualaikum,





Salam Jumaat readersssss, stalkersss, and fansss *peminat baling botol kaca*




Macam mana hari ni ? best ? korang dah potong kuku dah hari ni ?
Aku baru saje dapat tahu yang kalau kita potong kuku kita hari Jumaat yang berbahagia ni dosa kita akan terhapus sama macam ibu yang baru melahirkan anak . faham ? lebih kurang macam tu lah. aku lupa dah ayat dia yang aku baca semalam, tapi lebih kurang macam tu lah.







Hari ni aku nak kepochi sikit. Nak tunjuk sesuatu kehkehkeh .
















































BOUCHER BUKU 1 MALAYSIA ! (BB1M)


Taraaaaaaa aku dah berjaya dapatkan bouche buku ni 31-1-13 , bersamaan hari Khamis semalam. Boucher buku ni dah mula di edarkan ke Uitm aku semalam. Cuma bawa kad matrik masing masing ke Pejabat Bandahari dan anda boleh tebus boucher buku anda di sana. Senang kan ? *taip blog dengan eksaited*




Aku pun sebenarnya tak tau pun yang boucher buku ni dah boleh amek dah. Time aku nak pergi kelas semalam, ak nampak ade budak kibas-kibas kertas. Pastu dia tunjuk la boucher buku dia, aku ape lagi terus menuju ke pajabat bendahari. *ohh rakusnya saya T_T *









JJ : Harapan saya agar saya boleh membeli external hard disk menggunakan bouche itu . hmmmmmm






Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Friday, January 18, 2013

3
Komen
#PERHATIAN KEPADA SISWA/SISWI UITM (Online Pre-Registration for Intersasion)

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤




Assalamualaikum, 










Seperti yang sedia maklum, pra-pendaftaran untuk subjek intersesi bagi sesi MARCH-MAY 2013 sudah pun di buka pada 14/01/2013, 9.00 AM. Intersesi ini adalah terbuka kepada pelajar Diploma Uitm sahaja, kepada pelajar UPSI ke, UMS ke, Politeknik ke, MAHSA College ke, harap maaf anda salah klik ke blog ni. 









Pelajar Uitm yang berminat masih boleh memohon untuk mendaftar kelas sampai tarikh tutup pada 28/02/2013, 11.59 PM (ada lagi 10 hari dari tarikh hari ni)




Okay, kat bawah ni aku letak dia punya jadual yang aku copy kat website student portal uitm. 







ACTIVITY
DATES
Online Pre-Registration of Courses (No Group)
*To get the predicted data for classes
14-28 January 2013
Online Registration of Courses (With Group) 
*Registration are not valid until class group have been registered.
4-12 March 2013
If CLASS GROUP is not registered by 12 March 2013, the registered courses will be dropped by administrators on24 March 2013)
24 March 2013
Bill Generated for Students
25 March 2013
If FEE PAYMENT is not done by 2 April 2013, the registered courses will be dropped by administrators on 5 April 2013.
5 April 2013
Intersession Classes
22 April-24 May 2013
Intersession Examination
25-29 MAY 2013







JJ : tak sabar nak buat intersesi :)







Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

0
Komen
#PERHATIAN KEPADA SISWA/SISWI UITM (PERMOHONAN STIKER KENDERAAN)

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤


Assalamualaikum,









Hari ni aku akan war-war kan tentang Stiker Kenderaan. Untuk makluman pelajar UiTM Semalaysia. Stiker Kenderaan dah pun boleh di perbaharui melalui capaian dalam talian sekarang *tetiba rasa bersalah sebab ayat macam serious*




Untuk menggantikan Stiker Kenderaan yang sudah tamat pada 2011/2012 , pihak UiTM telah membuka permohonan dalam talian (online)




Bagi mengelakkan kenderaan anda disaman oleh Polis Bantuan UiTM, elok sangatlah kita sama-sama renew stiker kenderaan kita ye.


klik sini untuk memohon stiker ye :)







JJ : majulah industri automotif untuk negaaaraaa !! *tepuk tangan*




Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤