JANGAN KLIK !

Friday, October 5, 2012

1
Komen
#Perhatian kepada Pelajar UiTM semalaysia *cara nak dapatkan Kad Siswa 1Malaysia (KS1M)

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Asssalamualaikum :)

ini ape yang aku tau hari tu, ayahanda Uitm,  Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar sendiri yang update kat Facebook fanpage beliau.






Kad diskaun siswa 1M telah dlancarkan oleh DS A Husni Menteri Mentor UiTM di kampus Puncak Alam. Pelajar UiTM S Alam boleh dapatkan kad tersebut di Pejabat Bendahari Zon fakulti masing2 mulai Isnin 8 oktober. Untuk kampus lain dapatkan dari pejabat Bendahari kampus masing2. Good night everyone.-sumber




lebih kurang macam ni la kad KS1M ni 





untuk maklumat lanjut berkaitan KDS1M ni sila layari lamann web kat atas ni ^.^ 






*tak sabar nak guna* hehe




ps: ada masa nanti aku post pasal company-company yang terima kad ni okay. byee *lambai-lambai

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Thursday, October 4, 2012

2
Komen
#(GAMBAR) 7 Kereta Mewah Idaman Kalbu

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤



Assalamualaikum.



okay, sekarang ni student student Diploma UiTM dalam mood FINAL EXAM , kecuali aku. muahahahaa.
Aku je dalam mood mengidam. Mengidam sports car auuchh . Gila kentang bile tengok sportscar ni. Okay, kali ni aku tunjuk sebahagian dari sportscar idaman kalbu yang MEWAH + MASKULIN ! Kali ni aku post sedan dulu ye. Lepas ni kalau panjang umur pakcik post kereta pick-up pulak ye. Pakcik sebenarnya minat gak kenderaan pick-up ni. 4 X 4 contohnyaa , sangat awesomeeeeeeeee *tetiba jadi pakcik*


Aku letak gambar ni ikut rangking dari kereta yang tercorot kepada yang paling awesomeeeeeeee....




#7 : mampuu aku letak Porche no.7 ? ahahahha






#6 : Merc ni okay, dah awesome dah tapi untuk ranking dalam blog aku ni ,maaf anda di no. 6 .







#5 : BMW ni nampak eklusif kan kan. kalau aku drive lagik eklusiff ^,^





#4 : jatuh kepada pasangan kembar ni, Subaru BRZ and Toyota 86 sangat maskulinnn. and kereta ni dah ade pun kat Malaysia. Aku dah tengok dah Toyota tu je, memang berdarah hidung tengok ahaks. (dua dua pakai enjen Subaru)





#3 : AUDI R8 ! My Fav ! *ketar lutut*






#2 : yeahhhh AUDI R8 Biruuuu *tepuk tangan*








#1 : jatuh kepadaaaaaaa *bunyi siren ambulan* jeng jeng jengggg . 
AUDI R8 lagikkkk *kesat air mata bangun tepuk tangan* 




ps: okay dah sekian sahaja review kereta kita pada episod kali ini, kita akan berjumpa lagi dengan entri pasal truck pickup pulak eh. *feeling blog Paultan = ='' . (pecut guna AUDI R8 , tataaaa )  




Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Monday, October 1, 2012

2
Komen
#BAJET 2013 #Okay Berita Gembira Untuk Aku, Kawan-Kawan Sebaya dan Yang Masih BUJANG

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤




Assalamualaikum.

Okay malam ni aku nak update sikit je sebab ape ? sebab aku seronok *sendiri tanya sendiri jawab*
Aku baru tau sebenarnya pasal benda ni . Sebagai seorang remaja lelaki separuh kacak yang kian meningkat  dewasa di usia 21 tahun, saya yang juga penuntut sebuah institusi pengajian tinggi awam di persisiran DESA... *okay bab ni sedih T.T *




*****************KESAT AIR MATA DOPLOHPAT HARI******************



....saya yang juga penuntut sebuah institusi pengajian tinggi awam tempatan (IPTA) , bakal mendapat dua daripada bajet-bajet yang di bentangkan oleh PM kite tempoh hari *tepuk tangan*




Penuntut IPT juga layak dapat BR1M 2.0

KOTA BHARU: Penuntut institusi pengajian tinggi (IPT) berusia 21 tahun ke atas turut layak menerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 2.0) bernilai RM250, dengan pembayaran bermula Januari tahun depan.

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr Awang Adek Hussin, berkata golongan berkenaan layak kerana tidak mempunyai pendapatan bawah RM2,000 sebulan. Beliau berkata demikian selepas Majlis Ramah Mesra anjuran Majlis NGO Kelantan di Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara Negeri Kelantan, di Tanjung Chat.  -sumber






*nak beli Scirocco nah macam ni (kira duit syiling) ==''






p/s:  Kesimpulannya disini, aku akan dapat Voucher Buku 1Malaysia dan juga Bantuan Rakyat 1Malaysia (BRIM 2.0) . *wahh kayoo pokcikkk weyyyy HAHA*





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤