JANGAN KLIK !

Saturday, May 21, 2011

4
Komen
CONTEST MATA PALING CANTIK

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Lalalala .. aku tau mesti aku orang yang terakhir yang join contest ni . aku pun tak tau la sama ada aku layak lagi ke nak join .hehe ..

tampa membuang masa ya adik adik saya dengan perasannya mempersembahkan gambar aku yang aku rasacantik .*dush dush

contest ni dianjurkan oleh BLOGGER Hikayat Si Luncai
sebelum itu ada syarat okay .


ini banner dia ya

1) Korang mesti ada Blog dan akaun Facebook.
2) Jadi follower blog Hikayat Si Luncai. supaya senang nak inform apa-apa pasal contest ni. Lepas contest ni habis, nak unfollow pun takpe.
3) Kena LIKE page Sweetpink Lens Shoppe di Facebook yang juga sebagai sponsor rasmi untuk contest ni.
4) Letak banner Contest Mata Paling Cantik kat sidebar blog korang dan link kan ke entri ni
3) Buat simple entri mengenai contest ni. Letak gambar korang. Pastikan gambar korang close up bahagian muka dan mata. Gambar paras pinggang pun boleh janji nampak terang. Tak kesah la gambar pakai contact lens ataupun tanpa contact lens. Korang boleh letak banyak lebih dari satu gambar tapi luncai akan pilih satu je.
4) Tag 3 orang rakan blogger korang.
5) Tinggalkan link entri contest korang dekat bahagian komen entri ni.

gambar aku semua tayang gigi

maap ya gigi saya jongang . harap tak kesah ya



ha , itu sahaja la ya . hope sekali tak kena kutuk ya .

saya tag




Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Saturday, May 14, 2011

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Contest Blog Saya Smart


okay macam biasa kali ni aku nak feeling macam blog aku smart , sebab ape ?
sebab aku nak join contest blog sya smart . agak agak aku boleh menang ke ?
munkin la kot . Hadiah ? perghh .. lumayann beb . gua tak tipu , rugi korang tak join 


Lupa nak bagi tau , kontes ni di anjurkan oleh Blogger Famous Momos iaitu Blogger QISTINA  .

bling bling lagi banner contest cik QISTINA ni eh

Syarat penyertaan contest nie mudah jew..
1. wajib follow blog nie.. (sudehh)
2. terbuka kpd semua owg k...
3. buat satu entry mengenai contest nie n tag kpd 4 owg..x kisah laa sapa pown
4. last sekali...tinggalkan link kowg dkt comment box bwh entry nie

Info :


Tempat pertama akan menang RM 150


Tempat kedua lakk RM 100


Tarikh tutup 20 Mei 2011..tarikh nie x akan di ubah... 

 SAYA DENGAN INI MENG'TAG ...






p/s : kepada cik QISTINA . you bagi la i menang k . kalau you rasa i tak layak tak apa . you umumkan la jugak pemenang bagi Contest Blog Saya Smart untuk untuk ketegori yang tak berapa nak smart sebab i tau i boleh menang ketegori tu . okay bye . =)



Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Wednesday, May 11, 2011

2
Komen
TUTORIAL CARA UNTUK LETAK WIDGET TOTAL POST DAN TOTAL COMMENT

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Assalamualaikum , tak jawab dosa kalau jawab ape ?? sayang . *muntah.

okay hari ni aku terima request untuk membuat tutorial cara nak buat total post dengan total comment dekat sidebar blog . nak tau sape yg request ? err .. tak ape la .. ermm *peluh peluh*

sebenarnya tak ada sape pun yang request . aku saje nak feeling feling macam blogger famous lain . ble nak buat tuto mesti sebab ade orang request . tapi aku tak . aku .. err

helo helo . cukup la okay . rasa macam tuto ni melarat dengan bebelan aku je . panjang dengan bebelan aku je . sebarang kita mula !

**************************************************************
contoh TOTAL POST AND TOTAL COMMENT

sumpah demi Allah yang gambar follower tu bukan nak menunjuk . 
ok bye


1. Login akaun blogger, dari dashboard > design > add a gadget > HTML javascript


2. Copy kod di bawah dan letakkan ke dalam ruangan HTML/javascrip



KLIK SINI


 3. Save. Itu sahaja dan lihat hasilnya.


***********************************************************************************************
UNTUK TUTORIAL YANG LAIN KLIK SINI KUAT KUAT





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Sunday, May 8, 2011

11
Komen
JANGAN MENCARI TERLALU SEMPURNA (DR.FADILAH KAMSAH)

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

BUAT PEDOMAN BERSAMA.  

Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

 Begitulah juga .........  Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....  

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....  Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

 Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....  

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.  

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Saturday, May 7, 2011

2
Komen
TUTORIAL UNTUK BLOG !

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤




Assalamualaikum , holla ..
Nak tutorial tak ? Aku tak ada la belambak sangat tutorial nak bagi kat korang sebab aku pun banyak lagi tak teroka . Biasalah aku kan anak peneroka .
Kelik link di bawah untuk tutorial dari aku . Hokayy ??



************************************************





1. #TUTORIAL THREE STEP TO FOLLOW BLOG


2. #TUTORIAL CARA LETAK WIDGET TOTAL POST DAN TOTAL ENTRY DEKAT SIDEBAR

3. #TUTORIAL LINK PELANGI MUNCUL SECARA TIBA-TIBA APABILA CURSUR MENYENTUH


4. #TUTORIAL CARA LETAK TOP COMMENTOR KAT BLOG

5.  #TUTORIAL : GAMBAR MENBESAR BILA MOUSE SENTUH






::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


BANYAK TU JE LA YANG ADE PONN . KALAU NAK TUTO DARI AKU KOMEN JE KAT BAWAH NI . AKU NI KAN RIAK SIKIT PERASAN BLOG AKU NI CANTIK. BLUEEKK *MUNTAH SATU TEMPAYAN EMAS*





*setiap entry aku wajib lahtempek gambar aku kan.*




p/s: SELAMAT MENCUBA !






Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Friday, May 6, 2011

12
Komen
BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Assalamualaikum , sorry lambat bagi salam .
malam ni aku nak join segmen BRO BEN GEGAR BLOG MAY 2011

GEGAR 1000 BLOG .
HARAP HARAP ADE 1000 BELOG LA FOLLOW AKU PASNI . 
BIASALAH AKU KAN BERCITA CITA TINGGI .

SILALAH JOIN JUGAK YA .
LAGI RAMAI LAGI MERIAH 
HADIAH PUN ADE

P/S : SAPE SAPE NK JADIK SPONSER BOLEH LA EMAIL BRO BEN KT BENASHAARI@YAHOO.COM . ok bye .
Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

0
Komen
BACA LA ENRY NI KALAU NAK TAU APA YANG AKU RASAKAN SEKARANG

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Assalamualaikum , pagi ni aku rasa nak share something . Sesuatu yang aku rasakan penting dalam hidup aku . Dan sangat berkait rapat dengan lirik lagu di bawah ni . harap awak suka dan dapat menyelami hati dan perasaan saya . Byeeee =')





Nurul Dan Ajai
Lirik Lagu : Aku Cinta Aku Rindu 


N:
Bagaimana harus aku
Menahan rasa rinduku
Bila kau tiada di sisi

A:
Tak dapat ku membayangkan
Rasa rindu dalam jiwa
Kita sama sama rasa

N:
Ku menyayangi mu
Hingga akhir hayat nanti
Pasti kan bersama aaa...

A:
Ku mengharapkan mu
Untuk meneruskan
Perjalanan cinta ini ooo...

(Korus)
N:
Aku cinta aku rindu
Walau berjauhan
Ku tahu hatimu

A:
Aku cinta aku rindu
Tuhan berkatilah
Cinta ku padanya ooo...

N:
Bagaimana harus aku
Menahan rasa rinduku
Bila kau tiada disisi

A:
Tak dapat ku membayangkan
Rasa rindu dalam jiwa
Kita sama sama rasa oo...

N:
Ku menyayangi mu
Hingga akhir hayat nanti
Pasti kan bersama oo...

A:
Ku mengharapkan mu
Untuk meneruskan
Perjalanan cinta ini oo...

(Korus)
N: & A:
Aku cinta aku rindu
Walau berjauhan
Ku tahu hatimu

Aku cinta aku rindu
Tuhan berkatilah
Cinta ku padanya

(Break)
A:
Ya e...hey...oo...
Ku mengharapkan mu
N: & A:
Untuk meneruskan
Perjalanan cinta ini oo...

N:
Aku cinta aku rindu
Walau berjauhan
Ku tahu hatimu

A:
Aku cinta aku rindu
Tuhan berkatilah
Cinta ku padanya

(mix N: & A:)
N:
Aku cinta aku rindu
Walau berjauhan
Ku tahu hatimu

A:
Aku cinta aku rindu
Tuhan berkatilah
Cinta ku padanya

N: & A:
Tuhan berkatilah

Cinta ku padanya

p/s : cukup lah sampai di sini sahaja hubungan kita berdua . Selamat Berbahagia =')
Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Wednesday, May 4, 2011

1
Komen
How to Know If You're Loved by the One You Love

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Well, does that person look at you in a special way? Do they seem interested in your conversations (no matter of stupid they are?) Does the person always want to spend time with you and never tries to let you down? Does s/he express her feelings in certain ways? If it looks like s/he loves you, then they probably do! 


  • i will answer you

  • He most certainly likes you and values your friendship from what you say. At the moment you both perhaps LOVE being with each other and are attracted to each other. Maybe that is all you are going to know for now.
  • Only you can decide whether or not to trust another by offering your love.
  • I guess the only thing to rely on is some well-structured communication & time. Only these two factors will show you the way & lead you towards understanding.
  • There's not enough said for time being a factor for love. Time can prove a lot of the elements needed for love - care and concern for the other, not being demanding of them, loyalty, continued friendship over time and distance, affection, understanding and acceptance of their faults and that they are not perfect. Saying you "love" someone is a lot easier than really loving them.


  • I just don't think that a couple of weeks is time enough for you to really feel love. I think this is just an excitement/infatuation stage. It can lead to love, but it's not a good idea to hurry or pressure those feelings this fast. If you can only trust him if he loves you, I think you're asking too much of him already. Trust him as a friend and continue the relationship.
  • Loving is unconditional, meaning there is no conditions that the person you love loves you back. However, to know if someone loves you all one needs to look at is the actions of that person. Words are never enough, unless they are backed by actions that match what is being said. Should some one claim they love you then hurt you with their actions then most definitely that would not in my book be considered love.
  • You really don't know how much someone loves you. Love isn't a thing that just happens like in a fairy tale movie of "love at first sight." (I wonder what she or he will look like in "love at first sight" in 50 years' time!!) There has to be a common bond. A place in your heart and mind where you can go. Sometimes by yourself, and other times with each other. Because.... People in love will purposely hurt each other with spiteful words and actions. Hoping that the other will understand by forgiving and comforting. But.. that kind of unconditional love is very rare. Its too easy to give up and see if the grass is greener elsewhere.
  • Love is when you care about someone else more than yourself. That's it. A good indicator is if they want to be your friend as well as being romantically involved with you.
  • Love is something that you grow into like a young child growing into teenager clothing. Love just don't happen overnight, in one day or in one week for that matter. I think what you feel for each other in the beginning is more attraction and curiosity and with time it can change into love, but in order for true love to happen there has to be trust, honesty, sincerity and compassion in the relationship. That is the only way you really get to know that person and to know if that person really loves you here

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Monday, May 2, 2011

0
Komen
WARKAH SARANG BIAWAK TERBANG DARI JIMMY JIMMBOO - PART 1

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Assalamualaikumm .. 


sorry la lama jugak aku tak update . memang aku dah tau dah .. mesti ramai yang merungut rindu kan aku . katanya mandi tak kenyang , tidur tak basah , makan tak lena . kesian pulak kat peminat peminat i ni ternanti nantikan post entry dari i . O0ooh !! nak stalk pasal aku la tu . okay , kepada sesiapa yang ternanti nantikan album terbaru dari aku , ni aku nak bagi tau yang album aku terbakar ari tu . memang la ade copy dah tapi sume dah terbakar .


*gambar hiasan, tak ada kena mengena dengan warkah biawak aku*


 sekarang ni aku dalam pembikinan album yang terbaru yang memuatkan tigajuta gambar aku dan makcik esah sebelah rumah yang baru balik dari beijing . sementelah itu album aku turut mendapat riaksi positif dari negara negara luar seperti LA , MESIR , CANADA , DAN URUGUEY . alhamdulillah , syukur kepada tuhan kerana memberikan limpahan rezeki untuk aku . Album aku juga telah mendapat kelulusan untuk dipasarkan di tujuh puloh lapan buah nagara termasuk sabah dan sarawak . satu petanda baik bagi aku yang baru yang baru setahun durian dalam arena ini . 


*wow ! breakfast time*
*takde kena mengena*


paling membanggakan beberapa artis antarabangsa turut memunjukkan minat untuk untuk berkabolorasi dengan aku . tga minggu lepas seingat aku JUSTIN BIEBER ada menelefon aku bertanyakan hasraT mahu berduet bersama aku . tapi AKU MENOLAK MENTAH MENTAH TAWARAN JUS-TIN(panggilan aku dengan JB) . aku mendesak ''sekiranya kau mahu berduet dengan aku ..datang jemput aku kat MALAYSIA !!''. ''okay'' balas JUS-TIN singkat seakan-akan kecewa dan mengalami sindrom hyperbola . nampaknya JUS-TIN memang menunjukkan minat dan semangat yang berkobar-kobar . buktinya... JUSTIN BIEBER sanggup datang dari rumah dia ke rumah aku . and and berpura-pura nak buat konsert konon kat sini . okay . itu justin bibior . nanti aku cerita pasal artis lain pulak di entry lain . PART 2 akan menyusul yaww


ikhlas dari saya,
JIMMY JIMMBOO
(BAJET ARTIS)*serah kat aku
***************************************
jangan lupa tataplah gambar eksklusif dari aku . daripada album konspirasi aku yang terbakar haritu .
darlie
sensodyne
fresh & white
tesco toothpaste
billion minimarket
dentyen
sunsilk
deodoran nevea
*belacan*


bwt , lupa nak tanya peminat peminat i . cantik tak blog baru i ?? tak perlu jawab ,biar aku yang jawab sebab mulot kau busuk tak gosok gigi . last dari saya... TANPA ANDA SEMUA SIAPALAH SAYA . LEBIU OLLS ... like la kalau berani . tak like tu maksudnya takut.. muahahaha
Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

8
Komen
RATNAH MENTOR 5 TIPU USIA SEBENAR .

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
assalamualaikum , saya nak bergosip pagi ni ...
silalah baca dengan penuh tatatertib .
tak tau betul ke tak.. muahahaha


Ratnah merupakan salah seorang peserta mentor musim kelima(5) dan juga protege kepada Erra Fazira. Ratnah dikatakan menipu usia umur sebenarnya untuk menyertai mentor musim ke-5.Mentor ke-5 merupakan sebuah rancangan realiti terbitan tv3. Syarat untuk menyertai program mentor tv3, umur peserta mestilah dalam linkungan 18 sehingga 26 tahun.

Namun, Hits mendapat tahu bahawa umur sebenar Ratnah adalah 28 tahun dan melanggar syarat tetapan umur bagi menyertai rancangan realiti tersebut.Apabila terus didesak, Ratnah akui bahawa umur sebenarnya sudah menjangkaui 28 tahun.Ratnah juga berkata dia tidak ada niat untuk menipu mana-mana pihak dan hanya untuk menyertai program realiti tersebut semata-mata untuk menguji bakat nyanyiannya.
SUMBER
********************************************************************************
p/s : tahniah kepada ayish sebab terkeluar mentor 5 malam tadi .  best woo dapat kamera DSLR ! kalau tak keluar tadi terlepas la peluang ayish nak dapat kamera tu . papepun to ayish SILALAH GUNAKAN KAMERA TERSEBUT DENGAN KASIH SAYANG , jangan la tayang depan ratnah and rossa (maap tak hapal nama) okay nanti bole tangkap gambar wedding2 , potoshoot aku pun boleh . 
Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤