JANGAN KLIK !

Sunday, December 25, 2011

17
Komen
TUTORIAL CARA LETAK TOP COMMENTOR KAT BLOG

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Salam 1Malaysia adik adik ku ..




hari ni , abang nak jadi cikgu ye adik adik sekelian
abang nak buat tutorial sikit .
marilah bersama Abang dalam . . .




#kelas malam Bersama Jimmy Jimmboo 


huuuuuuu ...


senang saje . mula mula




1. Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript




2. Adik-adik Copy kod di bawah ni ye :



<!-- Top Commentators Cloud Start
(c) 2010 Blogger Sentral. Original code by http://www.bloggersentral.com/. Please do not remove this credit and the &#8220;Get this commentators widget&#8221; link at the bottom of the code.-->
<div style="text-align:justify;line-height:1.2;">
<script type="text/javascript">
function cCloud(feed) {
max = 0;
min = 10000;
//finding highest and lowest count
for (i=0;i<feed.count;i++)
{
ccCount = feed.value.items[i].commentcount * 1;
if (ccCount > max)
{
 max = ccCount;
}
if (ccCount < min)
{
 min = ccCount;
}
}
ccCountD = "";
display = "";
for (j=0;j<feed.count;j++)
{
ccdiff = feed.value.items[j].commentcount - min;
ccFontsize = 80 + (ccdiff * 100) / (max - min) + "%";
ccUrl = "'" + feed.value.items[j].authorurl + "'";
ccCountD = "(" + feed.value.items[j].commentcount + ")";//comment count
ccName = feed.value.items[j].title + ccCountD;
ccLName = "<a style='font-size:" + ccFontsize + "' href=" + ccUrl + " target='_blank'>" + ccName + "</a>";//clickable commentator name
display = display + ccLName + " ";
}
document.write(display);
}
</script>
 <script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?
 YourBlogUrl=http://www.cakapgunajari.blogspot.com/ &Exclusions=Blog Jimmy Jimmboo &ShowHowMany=10
 &Order=frequency
 &_callback=cCloud
 &_id=cfa196644e1d6159c9183548c4b5e2f5
 &_render=json"
type="text/javascript"></script>
</div>
<!-- Top Commentators Cloud End -->






3. Paste di ruangan Html/JavaScript itu dengan segera

4. Adik-adik dikehendaki menukar warna biru yang tersedia ada di situ dengan url blog
    and nama blog adik-adik sendiri ye ;)

5. Lepas tukar , adik-adik boleh lah save dengan rasa penuh gilang gemilang -,-

kbye  , tuto tamat



Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

0
Komen
TUTORIAL LINK PELANGI BILA CURSUR SENTUH

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
SALAM SATU MALAYSIA .
#kelas malam bersama JIMMY JIMMBOO .. wuuuu




okay , tengok tajuk pun dah tak konfiden dah . 




TUTORIAL LINK PELANGI BILA CURSUR SENTUH ???
*betul ke eja cursur tu ? belasah je .. hihi ..






hari ni aku berbaik hati nak share tutorial okayy . 
*sila tepuk tangan sebab aku sanggup buat tutorial berbanding study untuk test mendatang -,-

 H E B A T


sokay lah , kita teruskan tutorial kita malam ni ye .

mula-mula 



1. Dashboard > Design > Add Gadget > Html


2. Then , korunk copy and paste kod dekat bawah nih k ?


 <script src="http://fwzynn.googlepages.com/rainbow.user.js" type="text/javascript">/*********************************************** * Script edited by Ynn at http://fwzynn.blogspot.com/* Please keep this notice intact***********************************************/ </script>


3. Then , save !



4. Check ,  jadi ke tak ?  




P/S : kalo jadik , klik la LIKE ;)


Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

0
Komen
UMAT ISLAM HARAM UCAP MERRY CHRISTMAS ? *betul ke , betul ke ?

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
HOHOHOHO ...



Happy Sunday kawan kawan ..
Hari ni 25 disember , 
so secara tidak langsung hari ni Hari Natal la kan ..
okay , Selamat Hari Natal kepada semua readers yang beragama Kristian ye ;)


tahun ni dah ade hukum baru . 
tak tau la baru ade ke atau aku yang jahil tak tau agama ..
*T.T*
jahil nya aku ..






# HARAM bagi seseorang umat Islam untuk ucap Merry Christmas..ini kerana ia bermaksud Sejahtera Keatas Tuhan Jesus (NAUZUBILAH) 








P/S : sesiapa yang arif tolong betulkan aku kalau aku silap =[









Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Saturday, December 24, 2011

0
Komen
Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani mengumumkan akan bernikah pada 23 Februari 2012 di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya dan bersanding pada 26 Februari 2012 di PICC

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani mengumumkan akan bernikah pada 23 Februari 2012 di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya dan bersanding pada 26 Februari 2012 di PICC






p/s : tahniah ;)





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Thursday, December 15, 2011

0
Komen
LIRIK LAGU OMBAK RINDU

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
YEAHH MY ADDICTION 








sekarang ni balik kelas , masuk bilik , kunci pintu , tukar baju , baring atas katil ,




terus bukak lagu ni . lepas tu feeling ....


ni la kerja aku -,- 


"Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku ......"

hurmm sedihnya rangkap lirik yang Adira nyanyi ni :'(

pastu Hafiz lak nyanyi ...


"Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku"



okay lah , ade jugak yang tak tau lagu ape ni eh . sedih sangat aku dengar . okay ,ni OST filem Ombak Rindu . 

layan la video kat bawah ni okayyy ;)





Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira
Adira :Tuhan tolong lembutkan hati diaUntuk terima ku seadanyaKerna ku tak sanggupKerna ku tak mampuHidup tanpa dia di sisi ku
Hafiz :Tuhan aku tahu banyak dosa kuHanya ingat Kamu kala duka kuNamun hanya Kamu yang mampu membukaPintu hatinya untuk cintaku
Adira :Malam kau bawalah rindukuUntuk dirinya yang jauh dari kuAgar dia tidak kesepianSelalu rasa ada cinta agung
Hafiz :Hujan bawa air mata kuYang mengalir membasuh luka kuAgar dia tahu ku terseksaTanpa cinta dia di hatiku
Hafiz & Adira :Hanya mampu terserahMoga cahaya di penanti
Hafiz:Tuhan tolong lembutkan hati diaUntuk terima ku seadanya
Adira:Kerna ku tak sanggupKerna ku tak mampuHidup tanpa dia di sisi ku




P/S : SEDIH SANGAT LAGU NI ...







Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Tuesday, December 6, 2011

1
Komen
Ombak Rindu yang mula ditayangkan di pawagam sejak 1 Disember lalu, mengumpul RM4 juta dalam tempoh empat hari tayangan.

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Ombak Rindu yang mula ditayangkan di pawagam sejak 1 Disember lalu, mengumpul RM4 juta dalam tempoh empat hari tayangan.Ini menyebabkan pengarahnya Osman Ali mampu tersenyum lebar.Dimana selama ini, filem arahannya gagal mendapatkan kutipan yang menggalakkan. Filem Anak Halal yang menerima banyak pencalonan di FFM21 hanya mecatat kutipan keseluruhan RM2 juta, Puaka Tebing Biru hanya RM1.1 juta dan Cun! RM1.2 juta.Tahniah diucapkan kepada pengarahnya yang pernah memenangi Cerita Asal Terbaik di Festival Filem Malaysia 21 (FFM21) menerusi filem Anak Halal.



P/S : nak tengokkk ;)



Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

0
Komen
waaaaa CANT WAIT LAHH ! AIR-ASIA BUAT PROMOTIONN ! 8 DECEMBER NI TUNGGUUU *lompatlompat bintang*

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
ASSALAMUALAIKUMM readerrrss :D






*ini bukan iklan berbayar AIR-ASIA -..-











okay , tak tahu nape sejak dapat tahu cuti mid sem ni bulan Desember ni rasa macam nak g  jalan jalan jauh sikit lah . alang alang AIR-ASIA tu dah buat promotion . i mean NAK buat promotion (eksaited) , aku pun nak TERBANG dengan AIRASIA ! 




okayy, stay tuned *_*




P/S : nampak macam seploh hinggit je kan angka tu ? aku nak g America la cam tu dengan RM10 . byebye Malaysia . muahh 





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤