JANGAN KLIK !

Friday, December 28, 2012

6
Komen
TUTORIAL : GAMBAR MENBESAR BILA MOUSE SENTUH

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤


Assalamualaikum ,




*comel tak muka saya #_# *






Ya adik-adik hari ni kita bertemu lagi dengan tutorial yang semua orang dah tahu. Tutorial yang pakcik nak ajar hari ni adalah GAMBAR MEMBERSAR BILA MOUSE SENTUH . Tutorial ini sangat mudah, sedangkan nenek pakcik pun praktikkan tutorial ini  =.='




Okay sediakan pen dan kertas kalau korang duduk kat alam ghaib. Kalau korang duduk kat alam maya macam pakcik ni haa just copy je entry ni. *pakcik kuat merepek T_T*




Dengan tidak membuang masa, pakcik pun mulakan tutorial.





LANGKAH 1 :   Log in Blogger.com > Dashboard > Design > Edit HTML

LANGKAH 2 :  Jangan lupa klik 'expend'

LANGKAH 3 :  Tekan Ctrl F serentak & cari kod ini :



<head> 


LANGKAH 4 :  Copy kod kat bawah ni , kemudian paste di bawah kod kat 'LANGKAH 3' tu .


  <style>
.post img:hover {
-o-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transform: scale(1.2);
-o-transform: scale(1.2);
-webkit-transform: scale(1.2); }
</style>





LANGKAH 5 :  SAVE !

LANGLAH 6 :  SIAP ! & gambar anda dah boleh besar kecik besar kecik ZZZZzzzzz .






p/s : harap-harap murid-murid dapat ikut pembelajaran hari ini ^.^








Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

6 comments:

krole said...

huhuhu cumilnya muke tue hahaha..nice edit bro..and thanks for da tuto~

Hans said...

hahahaha
guna photoscape ker?

Jimmy Jimboo (JJ) said...

@krolehahahakk comel eh . tak pandai edit, tampal je muka kartoon , senang. haha. welcome bro :)

Jimmy Jimboo (JJ) said...

@Hansbro, ni je aku tau. nak guna photoshop memang tak la. ekekekkekee

Anonymous said...

zune installation software http://buyoem.co.uk/es/product-37360/VariCAD-2007-2-0 sewer modeling software [url=http://buyoem.co.uk/fr/category-100-104/Extensions-de-logiciel?page=5]xv 6800 free software[/url] password sniffer software
[url=http://buyoem.co.uk/category-100-106/Server-Software]Server Software - Software Store[/url] xda comet software freeware
[url=http://buyoem.co.uk/fr/product-36930/OO-DiskRecovery-7-1-German-x32][img]http://buyoem.co.uk/image/6.gif[/img][/url]

Anonymous said...

adobe free photo software http://buysoftwareonline.co.uk/fr/product-37389/Ease-Audio-Converter-4-8 meditech computer software [url=http://buysoftwareonline.co.uk/product-15956/Aquazone-Seven-Seas-Deluxe-Mac]match scoring software[/url] accurate solutions software canada address
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/product-36902/TechnoRiverStudio-Multi-Edition-7-0]TechnoRiverStudio Multi Edition 7.0 - Download OEM, Software Sale, OEM Software[/url] pawn software vendor
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/it/product-14870/SpaceObServer-3-0][img]http://buyoem.co.uk/image/3.gif[/img][/url]