JANGAN KLIK !

Monday, May 26, 2014

1
Komen
#Tutorial : Cara Update Entry Guna Phone

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

 

Assalamualaikum

Kali ni gua terlebih teruja sebab first time nak update blog guna pnone. Dulu time pakai Blackberry serious tak tau nak update cemana ciss

So, ni first try gua nak update & terus nak buat tutorial krikk krikkk krikk.

Kalau korang boleh baca entry ni maksudnya entry ni successfully updated la kan hak hak hak.

Jadi benda pertama yang perlu anda ada ialah : -

1. Android phone
2. Google account
3. Google Play

Tiga benda ni je yang kita perlukan. Dah ada tiga ni kita cuma perlu search 'blogger' kat Google Play and install application tu.

Dan siap. Terus boleh try update blog guna phone. Tapi nikmat update blog guna phone ngan laptop/pc totally different. Personally best lagi guna laptop he he he.

Ape pun have a try. Tak rugi pun. Bila bila masa je boleb update.

Selamat Mencoba hek !

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

1 comment:

Mel Melissa said...

haha..senang upanya..tp malang sangat2.sy tk de hp android..huhuhu