JANGAN KLIK !

Sunday, June 27, 2010

1
Komen
cRusH by david villa

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤



I hung up the phone tonight
Something happened for the first time deep inside
It was a rush, what a rush

Cause the possibility
That you would ever feel the same way about me
It’s just too much, just too much
Why do I keep running from the truth?
All I ever think about is you
You got me hypnotized, so mesmerized
And I’ve just got to know
Do you ever think when you’re all alone
All that we can be, where this thing can go?
Am I crazy or falling in love?
Is it real or just another crush?
Do you catch a breath when I look at you?
Are you holding back like the way I do?
‘Cause I’m trying and trying to walk away
But I know this crush ain’t goin’ away-ay-ay-ay-ayy
Goin’ away-ay-ay-ay-ayy
Has it ever crossed your mind
When we’re hanging, spending time girl, are we just friends?
Is there more, is there more?
See it’s a chance we’ve gotta take
‘Cause I believe that we can make this into something that will last
Last forever, forever
Do you ever think when you’re all alone
All that we can be, where this thing can go?
Am I crazy or falling in love?
Is it real or just another crush?
Do you catch a breath when I look at you?
Are you holding back like the way I do?
‘Cause I’m trying and trying to walk away
But I know this crush ain’t goin’ away-ay-ay-ay-ayy
Goin’ away-ay-ay-ay-ayy
Why do I keep running from the truth?
All I ever think about is you
You got me hypnotized, so mesmerized
And I’ve just got to know
Do you ever think when you’re all alone
All that we can be, where this thing can go?
Am I crazy or falling in love?
Is it real or just another crush?
Do you catch a breath when I look at you?
Are you holding back like the way I do?
‘Cause I’m trying and trying to walk away
But I know this crush ain’t goin’ away-ay-ay-ay-ayy
This crush ain’t goin’ away-ay-ay-ay-ayy
Goin’ away-ay-ay-ay-ayy
Goin’ away-ay-ay-ay-ayy
Goin’ away-ay-ay-ay-ayy


Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Saturday, June 26, 2010

0
Komen
subhanallah ~

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Hidup Kita Hanya Satu Jam?





Nisbah Hari Dunia : Hari Akhirat





Firman Allah,



و إن يوما عند ربك كألف سنة مما تعدّون



Dan sesungguhnya satu hari (mengikut perhitungan) Tuhanmu adalah seperti 1000 tahun mengikut perkiraanmu. (Surah al-Haj ayat 47)-Rujuk juga ayat 5 surah as-Sajdah





Hidup kita di dunia ini tidak lama. Cuba kita hitung nisbah hari dunia dan akhirat,



1 hari akhirat = 1000 tahun dunia mengikut perkiraan kita



Satu tahun di dunia biasa 365 hari. Cuba kita darabkan. 1000 x 365 = 365000 hari



Bermakna satu hari akhirat = 365000 hari dunia



Cuba kita andaikan, jika 1 hari akhirat juga ada 24 jam. Bermakna,



setiap jam akhirat adalah - 1000 tahun / 24 = 41.7 tahun dunia.



Umur umat akhir zaman adalah lebih kurang 60 ke 70 tahun sahaja, atau HANYA satu jam lebih mengikut perhitungan akhirat.



Hakikat Kehidupan Dunia



Firman Allah,



و ما الحياة الدنيا إلا لعب و لهو و للدار الأخرة خير للذين يتقون أفلا تعقلون



Dan tiadalah kehidupan dunia ini melainkan main-main dan senda gurau belaka. Dan sesungguhnya negeri akhirat itu adalah terlebih baik bagi orang yang bertaqwa. Maka tidakkah kamu memahaminya? (Surah al-An'am ayat 32)



و ما الحياة الدنيا إلا متاع الغرور



Dan tiadalah kehidupan dunia itu melainkan kesenangan yang mempedayakan. (Surah Ali Imran ayat 185 )





أرضيتم بالحيوة الدنيا من الأخرة فما متاع الحيوة الدنيا في الأخرة إلا قليل



Apakah kamu puas dengan kehidupan dunia sebagai ganti kehidupan di akhirat? Padahal kenikmatan hidup di dunia ini (dibandingkan dengan kehidupan) di akhirat hanyalah sedikit. (Surah at-Taubah ayat 38)





Terdapat banyak lagi ayat yang Allah jadikan ia sebagai peringatan kepada kita agar tidak terpedaya dengan muslihat dan tipudaya dunia.





Namun jangan pula kita menyangka bahawa untuk kejar akhirat, kita harus tinggalkan pekerjaan, tinggalkan bermuamalah, bergaul dengan sahabat handai dan sebagainya dan hanya duduk di tikar sejadah dan memegang tasbih sepanjang masa. Islam adalah agama yang sempurna, melengkapi keperluan ukhrawi dan duniawi. Kita sebagai manusia yang dikurniakan akal, harus matang dalam membahagikan masa antara ibadah dan muamalah sesama manusia.





Persoalannya



Berapa banyakkah persediaan yang telah saya dan tuan-tuan lakukan untuk ke sana?



Berapa banyakkah masa yang terbuang begitu sahaja tanpa diisi perkara atau amalan

yang bermanfaat?



Fikir-fikirkanlah...



Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Friday, June 11, 2010

0
Komen
so you can put the blame on me dude

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤




i can feel it . yes u did it . u makes my heart broken . once broken consider . . . >_'<
if u still remember , i`ve advised u before . i dun wan u regret . and ur answer . . wow !!!  0_0  im so pleasure to heard it . . cukup ape yang aku dah rase setakat ni . you olways put the blame on me . just wait kepulangan MOMO . tak lama lagi akan tiba . it`s  too difficult to express what i feel right now . its cant be cured . how to cure the HEART BROKEN ? ?     :''(((





If in this lifetime, I wont get to have you,
I'll make sure that if I meet you in my next life
I wont have to think twice on saying that
"I waited a lifetime to say I love you..."











Moving on is simple,
it's what you leave behind that makes it so difficult

I dont miss you, I miss who I thought you was
If someone you love hurts you cry a river,
build a bridge, and get over it.







Never be sad for what is over,
just be glad that it was once yours.

Should I hate you because you hurt me?
Or should I love you because you made me feel special?











Deep down you know it's best for yourself,
but you hate the thought of being with someone else.

Now I believe it when people say love is blind...
'cause I must have been blind to love a person like you.









Money can't mend a broken heart;
that's Love's job.

One can not truly experience the beauty of love
without enduring the pain 





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Wednesday, June 9, 2010

0
Komen
apsal kau minat PINK huh ???!!!

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
sape anda ?

sape tny aku soklan ni haa !!??
Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

0
Komen
sahabat sehidup aku selamanya

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤




ini dia , nak panggil kawan ke ape tah . . . budak ni baik sangat . . . best gilew la kawan ngan dye . .  aku tak faham kenapa aku berkawan baik dengan budak tecik ni. . . aku tak faham ape yang buatkan aku rapat dengan dye . al-kisahnya kami ni memang sangat suke berkelahi aka bergado . waLLawehh, sekali bergado memang bergado sakan la wehh, . . ehh, lupe lak nak kenalkan bekal roomate aku untuk sem depan . .  di persembahkan . . . Mohamad Zulharith Mohd Yusuf . mamat ni banyak sangat membantu aku dikala aku kesusahan . . di kala aku kesedehan ='((   . .  dikala aku ke gumbiraan =))  dikala aku frust menunggeng =[   . . dikala aku kesepian . . .  di kala aku kemengongan . . . beliau sedia menghulurkan bantuan. . ade sedikit ke  anehan yang sempat aku analisis tentang beliau ni..




yang pertama > tamau mengaku kalah , *tau nak menang je

yang kedua > rajen menelaah buku beb !! aku salute engkau la haris ! tak jemu jemu membaca..

yang ketiga > ingin selalu kelihatan perfect . . ini aneh , kadang kala ngan aku punn nak tnjuk ferfect , tak faham aku... 

yang kehempat > mempunyai aim , sbelum kawen katanya mau dapat degree dluw . at least sudah ade rumah tiga tingkat . .

yang kelima > bercita cita tinggi . . . nak masuk bertanding jawatankuasa perwakilan kononnya.. tak pe . . aku sokong engkau. . .

yang keenam > otak geli . . oupss !! otak geligaa, . . budak ni agak cemerlang la jugak dalam pelajaran beliau..

yang ketujuh > agak kelakar , walaupun pada dasarnya tidak suka melakar mahupun men-skach-ing . . .

yang kesembilan > nnti aku carik lagi ukeyy..





 aku setat rapat dengan makluk ni punn selepas beliau mewakilkan diri untuk menyiapkan assignment BEL aku tu . .  amat la berbesar hati aku tyme tu tuhan je tau . . TERIMA KASEH KAWAN..   ~saya amat menghargai anda selamanya~

p/s : jasa kamu tak akan sesekali aku lupe . . best friend forever ever and ever . . i SALUTE u Muhammad Zulharith
Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

2
Komen
ala someL someL baby kelinci, miaww..

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
tanggal lima haribulan jun yang lepas, di pagi jumaat yang sejuk. ak dikezutkan dengan suara tangisan bayi somel . aku wondering , milik siapakah suara yang gemersik itu . tampa berkompromi aku bersiapkan diri untuk menyiasat kewujudan suara suara tangisan itu . MY GOSH !! its u reemy !!! congrates !! nue baby born lol ! *ape benda la yang aku merapek malam malam ni tah la.. pape punn view foto below ni.. menjelaskan segala kekusutan anda sekeluarga di sana~




kamu ni somel la rabbit.. sayang sangat sangat





kelinci  aka  arnab dalam kotak. stok geli gelian





sesi menghisap susu ke atas biebir baby rabbit yang kiut miut lagi cun melecun . proses ni di panggil proses bertemu waris  , ini la rutin arian ku . serunok  jugekk ngan tugas baru yang di sediakan . beranak la lagi Remy uiii...
Remy , jaga diri elok elok . kamu maseh dalam pantang tahuu . . .





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

0
Komen
kemenangan mutlak milikku di manjung cart circuit.. wahH

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
tak ade ape yang nak diperhebahkan lagi.. sememangnya aku hebat di jalanraya mahupun di litar,.. masakan aku menang !! kawan kawan , u'olls need more training to compete me.. *tibe2 jadik bongkak* tak caye aku menang tengok pic ni.. begitu neutral sekali.. CONGRATE kepada yang tidak berjaya.. anda semua tetap juara kampung ea.. hahahaha....


tempatt #satu jatuh kepadaaa... [harap anda terkezut]





tengok foto di bawah ini.. gambaran sebena seorang juara bertahann.. harap yang kalah especially yang number dua tetap teruskan usaha . .  sudah sudah la frust menunggeng eaa..








si jaguh di julang manakala sang ayam kampung pulang dengan perasaan hampeh..
~hahaha~


Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Wednesday, June 2, 2010

2
Komen
menjelangnya 1 jun saya begitu teruja

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

hari ni 1 jun , wahhhh tak ku sangka masa begitu cepat memecut ya .. sedar tak sedar kita dah ade kt pertengahan tahun dah ni.. hebat hebatt.. 1jun ?? you know what ?? 1 june is milk day ?? why 1 june . . ? ? This day was chosen because, reputedly, milk was delivered in glass bottles for the first time in 1878 on this day.













Glass bottles allowed milk to be delivered in sanitary conditions to customers. Before that, it was brought round in large milk cans, often open to the elements, and you'd bring your pail and they'd ladle out what you wanted. Refrigerated delivery trucks, though, didn't come along until around 1938 (they used dry ice.)













World Milk Day or in bahasa melayu we call Hari Susu Sedunia di sambut meriah juga khabarnya.. . dilaporkan DUTCH Lady Milk Industries Berhad (Dutch Lady), syarikat tenusu terbesar di negara ini memperuntukkan antara RM empat juta hingga RM lima juta bagi menjayakan Hari Susu Sedunia 2010..






DUTCH Lady yang kaye ni juga dah terlampau pemurah sekali sehingga menyedekahkan sebanyak 250,000 ketul pek susu edisi terhad kepada orang ramai di seluruh negara, manakala 20,000 pek turut diedar di beberapa kawasan tumpuan di sekitar Lembah Klang.. tapi berita tak pula melaporkan susu tu di sedekah kat area Ipoh . . ahh, alangkah sedihnya.. tak pe la susu anlene aku pun maseh berbaki lapanbelas gelas lagi ni.. cukup la jugak nak wat bekalan di hari tua (ayat merajuk pulekk;])


Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤