JANGAN KLIK !

Friday, May 28, 2010

0
Komen
kek kain palikat guna jari

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤ hari ni ak sukup girang gemilang .. bukan hari raya dah dekat, tapi kawan baik ak dah nak dekat sampai umah ak.. ya ya ya.. beliau dari manjung.. perjalanan beliau ada la jugak mengambil masa selama 1jam..*kalu naek kereta kancl laa... kalu naek bas.. ekk.. double trouble la.. its abaut 2 hour.. masalah nya ak dah janji nak menghidang kan sepotong kek (sepotong??) hasil peluh aku.. name spesis kek tu adalah KEK KAIN PALIKAT CITARASA SAYA DAN FAMILY RESEPI WARISAN A.K.A KEK BATIK BIEBER ..

nk tgk x picture time kek tu dalam peroses pembinaan karekter.. cuba lihat di bawah..



[BAHAN A]


nampak x?? nampak ke idak?? nampak sudap kann..tapi saba.. tunngu duluu.. mula2 pukul mentega dam gula kuat kuat sehingga idung kembang .. tumpahkan pula telur dan isen vanilla together gether..




[BAHAN B]





next, campur adukkan milo , serbuk koko & susu pekat manis (carik tesco punya). kacau milo supaya milo dan serbok koko tidak berketul. kemudian masukkan air suam (kalu air panas memang la carik keje nak kene tiup la air tu bagi suam). suhu air tu agak agak dalam 69 darjah selsius.. kacau sehingga rata *memang keje ak pengacau pun..kesian milo ngan serbuk koko kan..














selesai itu , campurkan BAHAN A dan BAHAN B dalam satu kuali . masak di atas bola bola api yg kecil . kacau sehinnga bahan menjadi pekat . . .














picture ni memang tak de relate langsung dengan kehadiran sahabat ak tu,.. picture pembinaan karekter kek patik (kek patik pulekk) tu tak dapat di foto kan karena suddently abah call suwuh aku amek kat Hotel Tower Regency, Ipoh atas alasan ber-meeting. sambung berkungsi resepi >> masukkan biskut marie go araund yang telah di pecah pecahkan tadi.. kacau sehingga rata . tutup api api . tuangkan dalam loyang dan tekan tekan kuat2 bagi mampat(solid) . apabila sudeh sejuk, masuk dalam peti sejuk . makan apabila kek sudeh tidak lembik.. makan sejuk sejuk. bia rase itu chocolate yang yummy yummy tu.. kalu x cukup, jangan biarkan saki baki kek tu melekat kat jari , jilat lh dengan seronok...



















yang ni bukan gambaran sebenar kek batik yang aku buat . kek sebena tak sempat nak snap dah lincin . maaf . sold out . rasa sanggat bangga sebab aku yg bagi sold out , auuummm (transform jadik arimau)





ok la mau maen badminton pulekk.. piala JALAN SANTALIA & piala Ubur ubur . TATA .~














p/s: kawan aku Mohamad Zulharith Mohd Yusuf selamat menikmati juwadah yang aku persembahkan . tutup . blog . yey .
Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

Thursday, May 27, 2010

0
Komen
http://cakapgunajari.blogspot.com/

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤ yest3.. !! saia suda ada blog yg baruuu
sume blog2 lama suda di tinggal kan.. selamat tinggal diucapkan..
bulug saia yg terkumpul setakat ni berjumlah hempat bijik.. hebat kan..
Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤