JANGAN KLIK !

Wednesday, May 11, 2011

2
Komen
TUTORIAL CARA UNTUK LETAK WIDGET TOTAL POST DAN TOTAL COMMENT

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤
Assalamualaikum , tak jawab dosa kalau jawab ape ?? sayang . *muntah.

okay hari ni aku terima request untuk membuat tutorial cara nak buat total post dengan total comment dekat sidebar blog . nak tau sape yg request ? err .. tak ape la .. ermm *peluh peluh*

sebenarnya tak ada sape pun yang request . aku saje nak feeling feling macam blogger famous lain . ble nak buat tuto mesti sebab ade orang request . tapi aku tak . aku .. err

helo helo . cukup la okay . rasa macam tuto ni melarat dengan bebelan aku je . panjang dengan bebelan aku je . sebarang kita mula !

**************************************************************
contoh TOTAL POST AND TOTAL COMMENT

sumpah demi Allah yang gambar follower tu bukan nak menunjuk . 
ok bye


1. Login akaun blogger, dari dashboard > design > add a gadget > HTML javascript


2. Copy kod di bawah dan letakkan ke dalam ruangan HTML/javascrip



KLIK SINI


 3. Save. Itu sahaja dan lihat hasilnya.


***********************************************************************************************
UNTUK TUTORIAL YANG LAIN KLIK SINI KUAT KUAT





Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

2 comments:

sampankertas said...

cehh kalau tunjuk pun buat malu ja hahaha ada 300 ja pun hahha....tpi wei nihh hag buat camana blog hag ada home pa semua nihhh

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D