JANGAN KLIK !

Saturday, October 2, 2010

4
Komen
TUTORIAL - THREE STEPS TO FOLLOW BLOG

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤




hola ! selamat tinggal bulan September !! dan Selamat Hari Raya = . = . banyak tak dapat duet rayer ? alangkah best nye dapat beraye kat negara america ke russia ke , bengga je g TEMPAT TUKARAN MATAWANG and then tukar matawang foreign kite kepada ringgit malaysia kan . kalau lah kampung ajeem di sana . wahh . CUKUP AJEEM  . SUDAH , JANGAN NAK MENGADA NGADA (=_='')

 .. emm eheemm ..ok , sudah sudah dengan mukadimah itu . berbalik kepada tajuk entry saya ..   ok . i nak tanya anda , gempak tak tajuk entry i kali ni huh ??!! vahvahvah !   kali ini topik saya adalah mengajari anda anda yess anda cara mudah FOLLOW belog SAYA . cara nya mudah saja , CUMA IKUT LANGKAH LANGKAH DI BAWAH DENGAN BERHATI HATI . jangan sampai TERJATUH oke :]]




mula mula , anda perlu 'SIGN-IN' blog anda dahulu **itu pun kena ajar kan** cari lawan web ini www.blogger.com . dan tekan left click kuat kuat . *ini tutorial , jadi mesti ikut BULAT BULAT faham ! ^.^




sudah log in SEMUA anak anak murid cikguu !?? uke , sesudah itu , cari di DASHBOARD blog anda parkataan 'ADD' . ok , SEMUA sudah jumpe perkataan itu ? mari kita teruskan dengan gambar di bawah .




jangan terkijut bila anda terjumpa perkataan 'FOLLOW' seperti yang telah anak panah tunjukkan seperti rajah di atas ye . sila click 'FOLLOW'


kemudian , detik yang paling mencemaskan adalah , pastikan anda memasukkan URL blog yang anda nak 'FOLLOW' dengan betul tampa ada typing error atau masalah teknikal segala . =.= . PASTIKAN juga URL yang anda follow menjelma perkataan ini => http://cakapgunajari.blogspot.com .hahahah.. ok , harap anda faham . jangan lupa klik 'NEXT'



di ingatkan lagi sekai *dengan nada suara yang lantang* gunakan URL blog saya oke . (malu maluu)
NEXT !!



AHAHAHA ! enuff enuff .. NEXT !!



bila sahaja anda menekan butang 'NEXT' ,anda sebenarnya sudah pun follow blog yang anda inginkan . tajuk BLOG yang anda follow akan kelihatan . contoh -> berbelit nafas . D-O-N-E !! tugas cikgu mengajari anak anak THEE STEPS TO FOLLOW BLOG sudah selesai . lepas nie , cikgu takmau ada lagi yang tanya mana button 'FOLLOW' cikgu . **sudah sudah la perasan ajeem**  bagi sesiapa yang tidak dapat menerima hakikat ada cari yang midah follow blog , sila abaikan sahaja TUTORIAL nie (hahhaaha apesal cam klaka je aku na sebut T-O-T-U-R-I-A-L nihh ;-] ) 
atau pergi ke bottom blog ajeem and anda akan terserempak dengan perkataan 'FOLLOW' . k . ajeem dah nantuk , masa untuk ajeem di buai laju laju sambil hisap susu . bye bye kawan . ^___^ .


P/S : apa kata anda cuba TUTORIAL ini guna URL ajeem , emm ..emm .. MALU SIHH nak cakap  :*
Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

4 comments:

MahaMahu said...

Dah follow blog awk nanti jng lupa timbal blas blk ok.. heheheh nice blog cute..

sayatasha said...

yeah!!!!
da pndai buat tutorial blog....
hebat!
nti tuntut saguhati ok

tulisan kemas said...

@ maha mahu : ehh , jgn la puji blog ni . puji sekali tuan dye .. hhihihi >_^

tulisan kemas said...

@ mi-young : nmpak sgt xde keje kann, setiap satu entry nk kondem , jaga ! ok , saya tuntut sagu hati dari anda . yest2 !