JANGAN KLIK !

Wednesday, June 2, 2010

2
Komen
menjelangnya 1 jun saya begitu teruja

Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

hari ni 1 jun , wahhhh tak ku sangka masa begitu cepat memecut ya .. sedar tak sedar kita dah ade kt pertengahan tahun dah ni.. hebat hebatt.. 1jun ?? you know what ?? 1 june is milk day ?? why 1 june . . ? ? This day was chosen because, reputedly, milk was delivered in glass bottles for the first time in 1878 on this day.













Glass bottles allowed milk to be delivered in sanitary conditions to customers. Before that, it was brought round in large milk cans, often open to the elements, and you'd bring your pail and they'd ladle out what you wanted. Refrigerated delivery trucks, though, didn't come along until around 1938 (they used dry ice.)













World Milk Day or in bahasa melayu we call Hari Susu Sedunia di sambut meriah juga khabarnya.. . dilaporkan DUTCH Lady Milk Industries Berhad (Dutch Lady), syarikat tenusu terbesar di negara ini memperuntukkan antara RM empat juta hingga RM lima juta bagi menjayakan Hari Susu Sedunia 2010..






DUTCH Lady yang kaye ni juga dah terlampau pemurah sekali sehingga menyedekahkan sebanyak 250,000 ketul pek susu edisi terhad kepada orang ramai di seluruh negara, manakala 20,000 pek turut diedar di beberapa kawasan tumpuan di sekitar Lembah Klang.. tapi berita tak pula melaporkan susu tu di sedekah kat area Ipoh . . ahh, alangkah sedihnya.. tak pe la susu anlene aku pun maseh berbaki lapanbelas gelas lagi ni.. cukup la jugak nak wat bekalan di hari tua (ayat merajuk pulekk;])


Haa klik la ramai-ramai ❤❤❤

2 comments:

sayatasha said...

tu ape?muke budak belom sunat...hahahahahhahahahahah

tulisan kemas said...

tu la muke teruja tasha . anda tadak pernah terujakah . try minum anline dulu , rasakan keterujaannya . ^___<